donderdag 25 augustus 2011

Een week voor vertrek.....

Van 1 t/m 10 september 2011 neem ik samen met een internationaal gezelschap van zo'n 20 clerks/griffiers deel aan een studiereis naar Zuid-Afrika. De deelnemers zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Schotland, Wales en Nederland. De studietour is georganiseerd voor leden van het International Institute of Municipal Clerks (IIMC)), een organisatie waarmee de Nederlandse Vereniging van Griffiers (VvG) sinds 2010 is geassocieerd.
Doel van deze studiereis is om kennis te maken met de (lokale) democratie van Zuid-Afrika, zoals die op dit moment is georganiseerd. Op het programma staan gesprekken met gemeentebestuurders en het management van het Krugerpark, colleges aan de rechtenfaculteit van de University of the Western Cape en deelname aan het congres van de Zuid-Afrikaanse beroepsvereniging IMASA (het Institute of Municipal Administration of South Africa). 

Tenzij er geen internetverbindingen beschikbaar zijn zal via dit blog dagelijks verslag van de studietour worden gedaan.

 Andere (Engelstalige) blogs waarin verslag wordt gedaan van de IIMC Studytour 2011:
http://southafrica-iimc2011.com/ van Monica Martinez Simmons (USA)
http://solosnowbird.wordpress.com/ van Susan M. Phillips (USA)

Zie ook de website van andries Knevel / Knevel Management en Advies 3s: www.knevel.biz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten